Placki cukiniowe
Opis
Trochę lepsze i zdrowsze placki "ziemniaczane" ;)
Składniki
Instrukcje
-
Posiekaj cukinię i umieść w ściereczce, złóż ręcznik i wyciśnij z cukinii tyle wody, ile możesz. Zrób to co najmniej dwa razy.
-
Umieść wszystkie składniki w misce i mieszaj, aż dobrze się połączą. Pozostaw mieszaninę na 5 minut. Mąka kokosowa pochłania bardzo dużo wilgoci, więc potrzebuje kilku minut, aby wszystko wchłonąć.
-
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu z taką ilością oleju, aby ładnie przykryła spód. Użyj małej miarki i ostrożnie wykładaj ciasto do gorącego oleju, formuj małe placki i lekko spłaszcz. Smaż placki przez 2-3 minuty, aż się zarumienią, a następnie odwróć.
-
Po ugotowaniu posól i popieprz do smaku, można podawać z ćwiartkami cytryny.
SMACZNEGO !