Smaczne staropolskie danie .

Bigos

ketoportal.pl
Czas przygotowania 40 minuty
Czas gotowania 1 godzina 10 minuty
Łączny czas 1 godzina 50 minuty
Rodzaj Danie główne, Obiad
Kuchnia Polska
Porcje 4
Kalorie 200 kcal

Składniki
  

  • 2 kg kapusty kiszonej
  • 0,5 kg kiełbasy podwawelskiej
  • 0,5 kg boczku

Instrukcje
 

  • bigos opłukać w sitku
  • pokroić w kostkę kiełbasę i boczek
  • podsmażyć na patelni kiełbasę i boczek
  • wrzucić do garnka kapustę kiszoną , boczek i kiełbasę
  • gotować 1 h
Słowo kluczowe Bigos, Derer, kulki twarogowe, kokosowe, Keto, Kapusta, Obiad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena przepisu




Polecane Artykuły