Do dużego garnka wlewamy olej, podgrzewamy, na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy aż się zeszkli.
W międzyczasie kroimy w kostkę mięso, a następnie wrzucamy do garnka i dokładnie obsmażamy, zalewamy dwiema szklankami gorącej wody, solimy, pieprzymy i zagotowujemy. Dorzucamy rozdrobnione suszone grzyby, przykrywamy i na wolnym ogniu gotujemy około 45 min.
Doprawiamy liściem laurowym, zielem angielskim, kminkiem i majerankiem, następnie dodajemy dwie łyżki powideł śliwkowych lub kilka posiekanych śliwek oraz obrane ze skórki oraz pokrojone w kostkę jabłko - dobrze mieszamy.
Wrzucamy kiszoną kapustę i dolewamy jeszcze szklankę wody, mieszamy, przykrywamy i gotujemy przez kolejne 45 min. aż kapusta zmięknie. W międzyczasie obieramy ze skórki kiełbasę, kroimy na kawałki po 20 minutach wrzucamy do garnka.
Na samym końcu dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego, po czym na patelni robimy zasmażkę: podsmażamy mąkę aż zacznie brązowieć, dodajemy do niej łyżkę masła i mieszamy z kilkoma łyżkami kapusty z garnka – którą dodajemy do całości, mieszamy i zagotowujemy.
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi Przepisami.
DodajPrzepis.pl