Opcje drukowania:

Kulki Twarogowo-Migdałowe

Kuchnie Świata
Trudność Początkujący
Czas
Czas przygot.: 20 minut Czas stygnięcia: 2 godziny Czas Razem: 2 godziny 20 minut
Porcje 10
Kalorie 1800
Najlepszy sezon przygotowania Nadaje się przez cały rok
Opis

Przepyszne kuleczki jako "bomby tłuszczowe" :)

Składniki
    Składniki
  • 10 dkg Masła
  • 20 dkg Twarogu tłustego (temp. pokojowa)
  • 20 dkg Słodzika (erytrytol, kylitol itp)
  • 10 dkg Mąki Migdałowej
  • 1/5 tsp soli
  • 10 dkg chipsów czekoladowych bez cukru (lub innego dodatku, np. orzechyb lub owoce)
  • 5 dkg wiórków kokosowych
Instrukcje
    Przygotowanie
  1. W misce wymieszaj masło, serek śmietankowy i słodzik na gładką masę.

  2. Dodaj mąkę migdałową, sól, wanilię i dobrze wymieszaj. Dodać chipsy czekoladowe.

  3. Zbierz kulki wielkości 2 łyżek, uformuj kulki, obtocz we wiórkach kokosowych i włóż do lodówki  na ok. 2 godziny do schłodzenia.

Zrobiłeś taką potrawę ?

Dziękujemy za zainteresowanie naszymi Przepisami.
DodajPrzepis.pl