Opcje drukowania:

Kulki Twarogowo-Migdałowe

Kuchnie Świata
Trudność Początkujący
Czas
Czas przygot.: 20 min Czas stygnięcia: 2 godzina Czas Razem: 2 godziny 20 minut
Porcje 10
Kalorie 1800
Najlepszy sezon przygotowania Nadaje się przez cały rok
Opis

Przepyszne kuleczki jako "bomby tłuszczowe" :)

Składniki
    Składniki
  • 10 dekagramy(ów) Masła
  • 20 dekagramy(ów) Twarogu tłustego (temp. pokojowa)
  • 20 dekagramy(ów) Słodzika (erytrytol, kylitol itp)
  • 10 dekagramy(ów) Mąki Migdałowej
  • 1/5 łyżeczki soli
  • 10 dekagramy(ów) chipsów czekoladowych bez cukru (lub innego dodatku, np. orzechyb lub owoce)
  • 5 dekagramy(ów) wiórków kokosowych
Instrukcje
    Przygotowanie
  1. W misce wymieszaj masło, serek śmietankowy i słodzik na gładką masę.

  2. Dodaj mąkę migdałową, sól, wanilię i dobrze wymieszaj. Dodać chipsy czekoladowe.

  3. Zbierz kulki wielkości 2 łyżek, uformuj kulki, obtocz we wiórkach kokosowych i włóż do lodówki  na ok. 2 godziny do schłodzenia.

Dziękujemy za zainteresowanie naszymi Przepisami.
DodajPrzepis.pl