Placki cukiniowe

Porcje: 2 Czas Razem: 45 minut Trudność: Początkujący
Trudność: Początkujący Czas przygot. 10 minut Czas gotowania 30 minut Czas stygnięcia 5 minut Czas Razem 45 minut
Porcje: 2
Najlepszy sezon przygotowania: Nadaje się przez cały rok

Opis

Trochę lepsze i zdrowsze placki "ziemniaczane" ;)

Składniki

Instrukcje

  1. Posiekaj cukinię i umieść w ściereczce, złóż ręcznik i wyciśnij z cukinii tyle wody, ile możesz. Zrób to co najmniej dwa razy.

  2. Umieść wszystkie składniki w misce i mieszaj, aż dobrze się połączą. Pozostaw mieszaninę na 5 minut. Mąka kokosowa pochłania bardzo dużo wilgoci, więc potrzebuje kilku minut, aby wszystko wchłonąć.

  3. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu z taką ilością oleju, aby ładnie przykryła spód. Użyj małej  miarki i ostrożnie wykładaj  ciasto do gorącego oleju, formuj małe placki i lekko spłaszcz. Smaż placki przez 2-3 minuty, aż się zarumienią, a następnie odwróć.

  4. Po ugotowaniu posól i popieprz do smaku, można podawać z ćwiartkami cytryny.
    SMACZNEGO !

Zrobiłeś taką potrawę ?

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *